Thursday, May 22, 2014

insulele grecesti – paradisul tropical al Europei

Corfu este situata in vestul Greciei in Marea Ionica si este vizitata, in special, in sezonul estival fiind un loc pentru relaxare impreuna cu familia, dar si o destinatie luxoasa cu hoteluri de 5 stele si viata de noapte unde se gasesc numeroase baruri si cluburi. Principalele atractii ale insulei sunt Vechiul Fort unde se pot vedea ruinele antice, situl religios Paleokastritsa, un sat vechi, tipic insular cu 6 plaje nemaipomenite, Spinada, piata centrala din Corfu, Palatul Achileon construit in onoarea lui Ahile, Manastirea Panagia Paleokastritsa, Manastirea Sf. Spiridon, dar si popularele statiuni Kavos si Sidari.
Zakynthos este o veritabila destinatie de vacanta datorita numeroaselor plaje si obiective turistice care merita vizitate. Orasul Zakynthos este construit in jurul unui deal. Aici, se afla Castelul Venetian care ofera o priveliste superba, Muzeul Solomon, Muzeul Bizantin si muzeul cunoscutului scriitor grec Grigorias Xenopolos. Plaja Volines din portul Sf. Nicolas este locul de unde se pleaca spre Grotele Albastre situate in nordul insulei cunoscute datorita apei de culoare azurie. Varful impadurit Strani, insulele nelocuite Strofadia, plajele Laganas, Kalamaki, Tsivili,Makri Gialos sau Porto Zoro sunt alte alte obiective ce nu trebuie ratate.
Kefalonia este cea mai mare insula dintre cele ionice si este recunoscuta pentru  relieful muntos presarat de rauri, grote si multe paduri, plajele Myrtos  situata in nordul capitalei Argostoli si Antisamos situata la 22 de km de capitala, Emblisi la vest de statiunea Fiskardo sau Petani in vestul peninsulei Lixouri. In partea locuita a insulei se gasesc mici asezari si sate pitoresti, cel mai cunoscut fiind Fiscardo datorita cladirilor in stil neoclasic. Tot aici se afla una dintre cele mai spectaculoase pesteri din Europa, Pestera Melissani unde se afla un lac subteran de un albastru intens.
Distractia este garantata,  ca de altfel peste tot in Grecia, de numarul impresionant de hoteluri, restaurante, cafenele, taverne si discoteci care atrag in fiecare vara zeci de mii de turisti.

No comments:

Post a Comment